Ny KI-tjeneste for generering av musikk er helt spinnvill. Hør her!

Udio gjør det som var utenkelig for få år siden: Lager musikk fra enkle tekst-prompts som høres omtrent helt ekte ut. Vi har aldri hørt på maken.

En ny KI-tjeneste tar internett med storm. Udio er over alt i sosiale medier. Tjenesten overgår nemlig det vi har hørt tidligere av syntetisk musikk generert med kunstig intelligens. Udio spyr ut låter så ekte at det er nærmest umulig å avsløre at det ikke er levende musikere som står bak.

Udio.com kan du prøve selv. Ved å lage en bruker med enten Google-kontoen din, Reddit-brukernavnet eller X-brukeren, kan du selv logge på og skrive inn tekstprompts som tjenesten tolker og lager musikk av. Helt gratis.

Prompt: Barbershop, rhythmic, happy, melodic, playful, vocal group, warm, 1950s
Barbershop, Rhythmic, Happy, Melodic, Playful, Vocal group, Warm, 1950s

Starten på slutten for musikkverden slik vi kjenner den?

Noen av låtene på Udio, får det til å gå kaldt nedover ryggen. Ikke fordi det er kunstig eller «uncanny». Men fordi det er så bra at det får en til å tenke at nå forandrer verden seg for alltid. Kunstig intelligens kan snu opp ned på filmbransjen, musikkbransjen, kunstscenen og i det hele tatt hele samfunnet. Men kanskje blir behovet for live-musikk større?

Prompt: Dance-Pop, Nu-Disco, Synthpop, Funktronica, Electropop, Funky House, female vocalist, party, uplifting, sexual, energetic…

Bruk dine egne tekster

På Udio skriver du inn stikkord eller hele setninger, og så lager tjenesten musikk for deg. Du kan velge å fylle inn dine egne sangtekster – ChatGPT i kombinasjon med Udio er et hett tips. Når sangen er laget kan du velge å legge til et vers, intro eller outro, eller erstatte teksten med ny tekst.

Men å lage det man har i tankene er jommen ikke lett. Resultatene blir ganske tilfeldige, og man kan for eksempel ikke gi instruksjoner på hvordan melodien skal være. Men noen av låtene som ligger ute som er både fine og fengende, med både vers og refreng.

Les mer

Prompt: Country Pop, Contemporary Country Tropical Rock, Country Rock, mellow, longing, sentimental, summer, love, bittersweet, male vocalist, melancholic, lush
Country Pop, Contemporary Country Tropical Rock, Country Rock, Mellow, Longing, Sentimental, Summer, Love, Bittersweet, Male vocalist, Melancholic, Lush

Når sangen din er klar, lager tjenesten et passende albumbilde. Du kan laste ned sangen med en liten animert variant av bildet i en filmfil, klar til å deles på sosiale medier. Du kan også publisere sangen dine på Udios egne sider der du kan følge med avspillinger og likerklikk. Så spørs det bare om dette er noe folk gidder å høre på. Prosess er som kjent nesten like viktig som resultat.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.