OpenAI endrer verden igjen: Lanserer Sora som gjør tekst til video

Open AI lanserer Sora. En tekst-til-video generator som lager realistiske høyoppløselig film av enkel tekst-input. Teknologien kan endre filmbransjen for alltid og oversvømme internett med kunstig video.

OpenAI har holdt utrolig tett om deres nye tjeneste. Nå lanserer de, uten forvarsel, teknologi som igjen snur verden på hodet. OpenAI Sora er en ny generativ kunstig intelligens som gjør tekst-input om til hyperrealistisk høyoppløst film.

Les også: KI vil føre til større ulikhet

Tekst-til-video er ansett som den neste store revolusjonen innen kunstig intelligens. Frem til nå har tjenestene vært ganske dårlig. Men det OpenAI viser frem på sine nettsider, ser vanvittig bra ut. I filmen under har utviklerne bedt maskinen lage en film trailer om en 30 år gammel astronaut med strikkelue:

Prompt: A movie trailer featuring the adventures of the 30 year old space man wearing a red wool knitted motorcycle helmet, blue sky, salt desert, cinematic style, shot on 35mm film, vivid colors. (Alle filmer er hentet fra openai.com/sora)

Ikke perfekt

Filmene OpenAI viser frem på sine nettsider, er imidlertid ikke uten feil. Ser man etter er det flere små ting som avslører dem, som at enkeltmennesker plutselig forsvinner i et oversiktsbilde, eller at pupillen i et øye beveger seg kunstig.

Likevel er filmene utrolig imponerende. Det viser at oppgaven er mulig for kunstig intelligens, og at tjensten innen kort tid kan komme til å bli hyper-realistisk. Det byr på noen vanvittige muligheter, samtidig det reiser noen store spørsmål.

Vurderer man å utdanne seg til animatør, bør man tenke seg om to ganger.

Foreløpig er OpenAI Sora lansert for et utvalg etiske hackere, kunstnere, filmskapere og designere. Når tjenesten blir lansert for hvermannsen vil vi utvilsomt begynne å se mye hyperpolert generisk innhold på nett. Og kanskje små kortfilmer. Snart vil det flyte av kunstig video.

Brytningstid

Vi lever utvilsomt i en brytningstid. De aller fleste bransjer vil, om de ikke allerede er, bli påvirket av kunstig intelligens. Men kanskje vil alt det KI-genererte innholdet øke etterspørselen etter analogt autentisk håndverk. Det er kanskje ikke uten grunn at analog film igjen er populært for fotografer og filmskapere.

Les mer

Prompt: Reflections in the window of a train traveling through the Tokyo suburbs.

Filmen over er utrolig realistisk. En jente kjører tog gjennom Tokyos forsteder og når hun kjører forbi en mørk bygning ser vi henne i refleksjonen. Sora forstår hvordan fysiske objekter beveger seg i den virkelige verden.

Hva synes du? Kommer Sora til å forandre filmbransjen for alltid?

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.