Taylor Swift krever at app-utvikler stanser overvåkning

Superstjerne Taylor Swift liker ikke at privatflyene hennes overvåkes. Nå krever hun at app-utvikleren stanser.

@TaylorSwiftJets og ElonJet

Jack Sweeney har i lang tid irritert noen av verdens mest innflytelsesrike mennesker. Sweeney, en 21 år gammel student ved University of Central Florida, begynte i tenårene å utvikle Twitter-boter som sporer privatflyene til blant annet Elon Musk, Jeff Bezos og Donald Trump.

Elon Musk ble til slutt så lei den såkalte «ElonJet»-kontoen at han truet Sweeney med søksmål. Ettersom at Musk er eieren av Twitter (nå kjent som X), var han i stand til å fjerne kontoen. Elonjet har derimot senere dukket opp på både Instagram og Threads.

Det er nå Taylor Swift som krever at Sweeney legger ned emneknaggen «@TaylorSwiftJets». Emneknaggen finnes på X, Instagram, BlueSky og Reddit.

I desember 2023 krevde Swifts jurister at emneknaggende måtte bli fjernet av Sweeney. Mandag ble nok et krav fremlagt mot Sweeney, som denne har svart via sin advokat.

Brev Jack Sweeney har mottatt, og svar fra hans advokater.

Les også: OpenAI endrer verden igjen: Lanserer Sora som gjør tekst til video

Sikkerhetstrussel mot Taylor Swift

Hovedårsaken til at Taylor Swift ønsker at fly-overvåkningen skal slutte er fordi hun visstnok frykter for egen sikkerhet. Swift er en av verdens mest berømte mennesker og har flere ganger vært offer for personforfølgelse.

Les mer

Som andre har påpekt er det derimot noe hyklersk av Taylor Swift å krevet at flyaktiviteten hennes skal være så privat. Alle flyreiser i USA er loggført og ikke hemmelige. Swift har også fått kritikk for at hun er opptatt av miljøspørsmål og samtidig eier to privatfly.

Sweeney kommenterer at det er noe ironisk at hans sporing av Swifts fly ikke har fått særlig kritikk før offentligheten ble gjort oppmerksom på det enorme karbonavtrykket hun har hatt under den pågående Eras-turnen.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.