Zuckerberg med klar tale: Meta vil knuse KI-konkurrenter

Meta vil utkonkurrere andre store teknologiselskaper som satser på kunstig intelligens. Det vil koste mye penger, men vi har mange fordeler, sier Mark Zuckerberg.

Spiller for å vinne

Mark Zuckererg er svært fornøyd med 2023, året som skulle være «effektivitetens år». Dette kom frem under Metas årlige finanskonferanse, som ble avholdt torsdag 01.02.

Under konferansen la Zuckerberg frem selskapets strategier for å vinne det stadig mer intense KI-kappløpet.

Zuckererg forklarte at Meta er med i dette spillet for å vinne. Han er også overbevist om at Meta har en kolossal fordel: den enorme mengende data selskapet eier.

Det er hundrevis av milliarder av offentlig delte bilder og titalls milliarder offentlige videoer. Vi anslår at dette er større enn det vanlige gjennomsøkingsdatasettet.

Mark Zuckererg

Dette var et stikk til Metas konkurrenter, spesielt Google, Microsoft og OpenAI. Disse selskapene er avhengige av å trene opp deres KI-systemer gjennom datasett generert av søk gjennom søkemotorer. Meta har i motsetning tilgang til enorme mengder data samlet over flere år.

Les også: Shark | Ninja med produktskred på Mallorca

Enorme investeringer

I tillegg til sine store datasett har Meta absolutt store økonomiske fordeler. Selskapet vil satse på nye former for KI i årene som kommer og Zuckererg fortalte blant annet om KI-funksjoner som vil komme til Instagram.

Akkurat hvordan Metas datasett vil være fordelaktig for selskapet er ennå ikke helt tydelig. Noe som derimot er klart er at det er snakk om store investeringer.

Les mer

I januar annonserte Meta at de ville investere flere titalls milliarder i chiper fra Nvidia. Planen til Zuckerberg skal være utviklingen av en generell KI (Artificial general intelligence) med åpne kildekoder.

Under finanskonferansen innrømmet Zuckerberg at dette blir dyrt og at Metas årlige utgifter kan bli opp mot 300 milliarder kroner i årlig.

Zuckerberg har derimot grunn til å være sikker på selskapets økonomi. Meta gjorde det bedre i fjerde kvartal enn forventet med en omsetning på 400 milliarder kroner.

Om datasett, gode finanser og gode tall fra børsen er nok for Meta, gjenstår å se. Kampen om KI tilspisser seg uansett betraktelig og de store teknologiselskapene gjør alt de kan for å komme andre selskap i forkjøpet.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.