Zuckerberg beklager. Men vil ikke betale oppreising

Det har vært mye lidelse på grunn av Metas sosiale medier. Mark Zuckerberg beklager. Mer vil han derimot ikke gjøre.

Grillet i kongressen

Onsdag denne uken ble Meta-sjef Mark Zuckerberg kalt inn på teppet til den amerikanske kongressen. Temaet var barn og unges tygget på sosiale medier, spesielt da de Meta-eide plattformene Instagram og Facebook.

Under press fra senator  Josh Hawley kom Zuckerberg med en beklagelse. Han vedgikk at plattformene han eier har skapt mye lidelse og beklagelsen var spesielt rettet mot familiene til etterlatte selvmordsofre.


«Jeg beklager for alt dere har vært gjennom. Ingen skal lide slik familiene deres har lidd, og dette er grunnen til at vi investerer så mye, og vi kommer til å fortsette å gjøre bransjeomfattende innsats for å sikre at ingen må gå gjennom det deres familier har måttet lide.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg var samtidig tydelig på at han og Meta vil ikke betale noe form for oppreising for de etterlatte familiene. Han insisterer derimot på at Meta vil fortsette sitt arbeid for å gjøre både Instagram og Facebook til et trygt sted for alle.

Les også: Første Neuralink implantert i en menneskehjerne

Les mer

Flere sosiale medier tilstede

Mark Zuckerberg ble grillet sammen med representanter fra Snap, TikTok, Discord og X. Spesielt Shou Zi Chew fra TikTok ble stilt til veggs.

Spørsmål om hans forhold til ByteDance, det statlige kinesiske selskapet som eier TikTok, ble tatt opp flere ganger. Frykten for at sensitive opplysninger om amerikanske TikTok-brukere samles av kinesiske myndigheter var også et gjengående tema. Chew forsikret politikerne at dette var grunnløse bekymringer.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.