Rykter om Bitcoin-avslag får kryptoprisene til å stupe

Det går rykter om at amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) vil avslå en søknad om å få Bitcoin inn på offisielle børser. Det sendte Bitcoin-prisen ned 7 prosent onsdag.

Frem til nå har optimismen rundt den kommende SEC-kommisjonens avgjørelse vært stor. Men nå spår kryptoplattformen Matrixport at SEC vil avslå Bitcoin-søknaden.

En godkjennelse ville være historisk, men nå tror mange at det demokrat-tunge SEC setter seg på bakbena. Demokratene er som kjent ikke så store tilhengere av kryptovaluta. Gary Gensler som leder Security and Exchange Commission har lenge holdt på at det må strengere reguleringer til av kryptovaluta. Derfor mener Matrixport det er usannsynlig at kommisjonen vil godkjenne såkalte «spot Bitcoin EFT-er» på amerikanske børser.

Les også: Tesla-hackere låser opp «Elon-modus» i Model 3: Gir full selvkjøring

Om Bitcoin og andre kryptovalutaer får innpass på de store børsene, ville det bli enklere for folk flest å kjøpe og selge, noe som sannsynligvis ville gi kursene god fart oppover. Den siste tiden har forventningene om godkjenning drevet prisene opp.

Svaret får vi 10. januar

Fortsatt krysser investorene fingrene og håper på godkjenning for spot Bitcoin ETF-er. Disse ETF-ene vil spore den faktiske markedsprisen på Bitcoin, og gi investorer tilgang til kryptovalutaen uten behov for å fysisk eie den. Angivelig vil Goldman Sachs spille en betydelig rolle, dersom spot Bitcoin EFT-er blir godkjent på børs.

10. januar forventes det at Securities and Exchange Commission vil gi sin endelige avgjørelse. Utfallet kan få kryptoprisene til å skyte til himmels eller stupe.

Les mer

Analyseselskapet CryptoQuant mener Bitcoin-prisen kan falle til 32 000 amerikanske dollar per bitcoin, dersom SEC ikke godkjenner. Før Matrix-ports rapport lå Bitcoin-prisen og snuste på historiske 45 000 dollar.

Selskapet Fidelity som har søknaden inne, har også en søknad inne for Ethereum. Derfor falt også prisen på Ethereum onsdag, i tillegg til mange andre kryptovalutaer som også ble kraftig korrigert. Kursene følger som regel hverandre og generelt falt markedet med mer enn 5 prosent.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.