Jon Stewarts program legges ned. Apple skal ha mislikt planlagte reportasjer om KI og Kina

Det blir ikke en sesong tre av Jon Stewarts program The Problem with Jon Stewart. Apple TV skal ikke la likt de kritiske spørsmålene Stewart stilte om KI, og Apples forbindelser til Kina

Kjent, populær og kontroversiell programleder

For de fleste er nok komiker og journalist Jon Stewart best kjent som den mangeårige programlederen til The Daily Show på Comedy Central.

Satire/humor-programmet var svært populært under Stewarts ledelse, og fra 2001-2014 vant serien hele 24 Emmy-priser. Mange var derfor fortvilet da han i 2015 annonserte sin avgang fra Comedy Central.

Siden hans avgang fra The Daily Show har Stewart arbeidet med aktivisme, blant annet for rettighetene til brannmennene som overlevde 11. september-angrepet.

Lenge var det rykter om at Stewart skulle starte et nytt program på HBO, men dette ble aldri realisert. Til slutt var det Apple TV+ som klarte å huke tak Stewart. I 2020 ble det annonsert at et nytt program, The Problem with Jon Stewart, skulle premiere i 2021.

Les også: Harald 29 finnes ikke. Likevel fronter han Sparebank 1 Østlandets sparekampanje.

Tas av luften etter to sesonger

De to første sesongene av The Problem with Jon Stewart ble en suksess, både for Apple TV+ og Jon Stewart. Mange politikere og kjendiser var villige til å diskutere ulike tema med Stewart, og programmet har fått fem Emmy-nominasjoner.

Stewart fikk også oppmerksomhet for kontroversielle reportasjer, og konfronterende intervjuer han gjennomførte. Intervjuet med delstatssenatoren Nathan Dahm, som handler om USAs våpenlover, er sett over tre millioner ganger på YouTube.

Programmet blir nå ikke fornyet med en tredje sesong, på grunn av det Apple beskriver som «kreative forskjeller».

Det er derimot enkelte som hevder at Apple ikke like de planlagte episodene der Stewart skulle sette fokus på kunstig intelligens og Kina.

I følge en kilde som uttaler seg til New York Times, skal flere i Apples toppledelse vært svært skeptiske til planene.

Kilder som har uttalt seg til The Hollywood Reporter viser også til at Stewart skal ha krevet full kontroll over seriens utforming, og at han var tydelig på at han ville avbryte samarbeidet om det ikke ble tilfellet. Apple krevde likevel at Stewart skulle utforme programmet i takt med Apples verdier. Jon Stewart kunne ikke akseptere dette og avsluttet arbeidsforholdet frivillig.

Les mer

Det er foreløpig ikke klart nøyaktig hva det var i de planlagte reportasjene om KI og Kina som gjorde Apples ledelse så urolig.

Apple har derimot i lang tid arbeidet for et godt forhold til Kina, og ikke minst de kinesiske markedene. Nylig tok Apples øverste leder, Tim Cook, personlig turen til Kina for å lansere iPhone 15.

Apple har, i likhet med Meta og Google, satset stort på kunstig intelligens, og har planer om å utvikle en Apple-versjon av ChatGPT.  

Som The Verge skriver, er det i denne forbindelse ikke et sjokk at programmet blir kansellert.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.