Nye batterier kan spises

Amerikanere bruker 3 milliarder batterier årlig. Visste du at omtrent 10 av dem ender opp i barns mager? Det er ikke bra, men nå har forskere funnet løsningen – spiselige batterier.

Et forskerteam ved italienske Institute of Technology har skapt verdens oppladbare spiselige batterier. Batteriets kapasitet er dårlig, men det viser at vi ikke trenger å lage batterier av giftige materialer. Ikke bare kan batteriene erstatte giftige leketøybatterier, de kan også gjøre helseomsorg tryggere.

Vanlige batterier kan forårsake elektrolyse av vann og inneholder giftige materialer. Men de spiselige batteriene opererer på et så lavt spenningsnivå at det ikke er et problem. Batteriene er faktisk laget av ingredienser du finner i matbutikken.

Quercetin, en farge som finnes i mandler og kapers, fungerer som batteriets katode, mens riboflavin (vitamin B2) utgjør batteriets anode.

Les også: Sundar Pichai kritiseres etter offentliggjøring av lønn

Kan spises, men helst ikke

Batteriene er spiselige, men er ikke ment å bli spist. Poenget er at de er trygge å bruke og bærekraftige. Forskerteamet jobber med å forbedre batteriets kapasitet, men de kan allerede forsyne små medisinske enheter og LED-lamper.

Les mer

Forskerne ved IIT planlegger å utvikle flere spiselige elektroniske komponenter og til og med logiske enheter som kan drives av batteriene. Snart kan vi kanskje ha spiselige enheter som overvåker magesyrenivået eller utfører mer komplekse oppgaver inne i kroppen vår.

Så neste gang du setter tennene i en deilig matbit, kan du tenke på at batteriene i fremtiden kanskje er like spiselige. En smakfull batterirevolusjon står på trappene.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.