Elon Musk «ødelegger» BBC-reporter i nytt intervju: – Du løy

Elon Musk BBC

I et ferskt intervju for BBC går det helt i stå for reporter James Clayton når Elon Musk spør hva han mener er hatefulle ytringer. Slik det fremstår har ikke journalisten belegg for sine uttalelser. Det hele blir både pinlig og komisk.

– Du løy, sier Musk rett ut. – Du hevdet at det er høyt nivå av hatefullt innhold på Twitter. Det er usant. Du løy.

Høydepunktet fra intervjuet som i skrivende stund går viralt på nettet kan du se her:

Visvas biter ikke på Musks logikk

Journalisten mener det er flere hatefulle ytringer på Twitter etter at Musk tok over, men prater seg bort når Musk spør om han kan gi ett eneste eksempel på hva han mener er hatefulle ytringer. Journalisten sier deretter at han ikke bruker Twitter-feeden. Da vil Musk gjerne vite hvordan han kan vite at det er mange hatefulle ytringer.

– Du vet ikke hva du snakker om.
– Virkelig?
– Ja, for du kan ikke gi meg et eneste eksempel på hatefulle ytringer. Ikke en gang én tweet. Og likevel hevder du at det er mange hatefulle ytringer. Det er ugyldig. Du løy.

At en BBC-journalist kan være så dårlig forberedt er pinlig.

Les også: FedNow: Første skritt mot en digital valuta?

Stormen rundt Musk

Det har vært mye debatt om hvorvidt Twitter har blitt en dårligere sosial plattform siden Musk tok over. Mediebildet her til lands og i verden har vært ganske enstemmig i at Elon Musk har blitt en stormannsgal rikmann.

Les mer

Et raskt Google-søk bekrefter hva media (eller Google?) synes om Musks Twitter.
Samme søk på DuckDuckGo gir et mindre negativt, og kanskje mer ærlig og organisk resultat.

Vi støtter Musk

Uansett hva man tenker om Musk er det påfallende hvordan mediene gikk fra å hylle ham, til å skape et bilde av en stormannsgal forretningsmann på rundt to uker.

Hvorfor er det så viktig å sette Elon Musk og Twitter i et dårlig lys? Er det på grunn av de 6000 ansatte han har sparket, som han mener var overflødige for plattformen? Er det fordi han representerer en trussel for de etablerte mediene som gjerne skulle sett at politiske syn de ikke selv er enige i, blir sensurert vekk slik som for eksempel på Google og YouTube? Eller er det på grunn av stadige avsløringer i ‘Twitter files‘ om håndteringen av Covid, Hunter Bidens laptop og myndighetenes direkte sensur av Twitter?

Spørsmålene er mange. Og nå som Twitter innfører merking av statsstøttede medier er det flere store aktører som forsvinner fra plattformen.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.