Mener ChatGPT-forbud er hyklersk

Matteo Salvini

Fredag ble Italia det første landet i vesten til å forby ChatGPT. Det synes visepresident Matteo Salvini er hyklersk.

Beslutningen om å forby ChatGPT ble tatt av landets datatilsyn etter bekymring for personvernbrudd. OpenAI kan ikke bekrefte at brukerne var 13 år eller eldre, slik tilsynet hadde bedt om.

Visepresident Matteo Salvini skriver søndag på Instagram at han synes tilsynets beslutning er «uproporsjonert». Salvini, som også er transportminister, skriver at avgjørelsen er «hyklersk» og at det er behov for sunn fornuft, siden «problemer med personvern gjelder alle online tjenester».

Les også: Elon Musk, Yuval Noah Harari og flere ber om halvt års pause i utviklingen av kunstig intelligens

OpenAI, som deaktiverte ChatGPT for brukere i Italia på bakgrunn av tilsynets forespørsel, sier de aktivt jobber med å redusere bruken av personlige data i opplæringen av AI-systemene.

Salvini mener forbudet kan skade nasjonal virksomhet og innovasjon, og håper tilgangen i Italia snart blir gjenopprettet.

Les mer

Er personvern virkelig årsaken?

Italias datatilsyn har foreløpig ikke kommentert saken. Men at personvern er den faktiske begrunnelsen til utestengelsen kan virke søkt. At OpenAI har gjort en oppfinnelsen som kanskje er den største siden boktrykkerkunsten, og som snur opp ned på samfunnet, er kanskje en mer sannsynlig grunn til å midlertidig stenge sjappa (red. anm.)

Hva tror du? Bør ChatGPT forbys også her til lands?

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.