Nytt TikTok-filter gjør deg ung. Men er det bra?

TikToks nye filter får brukere til å se ut som tenåringer. Filtret får mye oppmerksomhet, men enkelte er skeptiske

#teenfilter

«Teenfilter» er altså navnet på det nye fenomenet som har fått stor oppmerksomhet. Over 65 millioner har så langt sett videoer med emneknaggen «#teenfilter» på TikTok. Videoene viser godt voksene brukere som aktiverer filteret og får se seg selv som tenåring.

Kvaliteten på filteret er god, og videoene viser brukere som blir forbløffet over hvor ekte det ser ut. Flere av videoene viser også at brukerne blir emosjonelle når de ser den yngre versjonen av seg selv igjen.

God trend?

Filteret er svært populær, likevel er det enkelte som har stilt spørsmål ved både signalene som blitt gitt, og hva filter kan brukes til.

Flere har påpekt at den yngre versjonen av dem selv faktisk ikke ser ut som de var da de var yngre. Enkelte synes også det er ekkelt å se denne svært «polerte» versjonen av deres eget ansikt og at dette viser hvordan TikTok trekker brukernes selvbilde ned i sløa.

Les mer

På Twitter diskuteres det også om disse KI-filtene kan utnyttes. Om filteret kan overføres til andre kommunikasjonsplattformer kan eldre enkelt lure yngre til å framstå som tenåringer.

Debatten går også om dette filteret er nok et eksempel på en usunn og evig jakt på ungdom som bare skaper falske idealer. Hvorvidt deepfake og andre KI-genererte programmer burde reguleres mer er også igjen aktualisert.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.