X-Æ-A-XII stjal showet under Elons Starship-presentasjon

Musk tok med sønnen på videokonferanse da han skulle presentere SpaceXs progresjon på en konferanse for US National Academies Space Studies Board. Det er første gang vi får et ordentlig møte med Grimes og Elons sønn med det eksentriske navnet.

Det må være kult å ha en far som lager måneraketter, biler, gravemaskiner, solcelletak, kunstige intelligenser, og som attpåtil er verdens rikeste mann. Det må være gøy å ha en mor som heter Grimes også. Ikke rart vesle X-Æ-A-XII utrykker glede når han ser raketten fly til værs.

Utover denne «clickbatete» sensasjonen (som ikke har noe med teknologi å gjøre), er det også interessant å høre Musk forklare enkelte ting ved romfart som enkle hverdagsfolk ikke nødvendigvis har reflektert over.

Jo større rakett, jo bedre

Jo større et romskip er, jo mer plass trenger man til drivstoff og motorer. Samtidig blir plassen man må sette av til å romme teknologien mindre, ettersom store raketter ikke trenger større datamaskiner enn små.

Les mer

Musk forklarer også at målet er å lage et romskip som kan frakte store mengder masse (ting og folk) hvor som helst i solsystemet, og som kan brukes igjen. Gjenbruk er romfartens hellige gral, sier Musk. Man hadde jo aldri satt en engangsbil på veien.

Hvis biler og fly ikke hadde vært gjenbruksvare hadde det vært lite bruk av biler og fly. Se for deg at du måtte taue med en ekstra bil til hjemturen når du skulle ut på tur.

Elon Musk

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.