Singapore introduserer kunstig intelligens i skolen for å tilpasse undervisning

Singapore integrerer kunstig intelligens i klasserommene for å tilpasse undervisningen til elevenes individuelle behov. Satsningen er en del av landets KI-strategi.

Tilpasset opplæring

Lakeside Primary School i Singapore blir en tralle full av bærbare datamaskiner trillet til døren til et femteklassesklasserom. Disse datamaskinene brukes til å lære matematikk ved hjelp av KI i noen timer hver uke.

Lærerne ved skolen bruker teknologien til å veilede elevene gjennom tilpassede læreplaner basert på deres individuelle behov og ferdighetsnivå. Gjennom bruk av KI-programvare kan elevene arbeide i sitt eget tempo og på områder de trenger mest hjelp.

En lærer ved skolen, iført et headsett, veileder elevene og oppfordrer dem til å sette egne læringsmål for timen. For eksempel kan de fokusere på områder som omregning av mål med desimaltall, som å omgjør 10 meter og 5 centimeter til 10,05 meter.

Denne tilnærmingen til undervisning har vist seg å være effektiv da den gir en mer skreddersydd læringserfaring for hver elev.

Les også: IBM Granite: Fire nye språkmodeller laget for koding med åpen kildekode

Ved hjelp av bærbare datamaskiner, får elevene raskt tilgang til et KI-aktivert «Adaptive Learning System» (ALS) som er integrert i en læringsportal utviklet av Singapores utdanningsdepartement.

ALS-systemet gjør det mulig for elevene å velge vanskelighetsgraden fra tre nivåer, mens en KI genererer spørsmål basert på tidligere læringsdata.

Les mer

Cynthia Goh sier at elevene har muligheten til å bestemme hva de vil lære på en gitt dag. De kan repetere oppgaver, få ytterligere hjelp eller ta prøve en ny utfordring.

ALS-en samler inn data om hver elevs mestring av et nytt emne og utarbeider en rapport om deres prestasjon. Lærerne har nytte dette siden det sparer tid på vurdering, gir data om elevers svake områder, forbedre undervisningen og gi mer tilpasset opplæring.

KI i utdanning er en av fem nasjonale KI-prosjekter som Singapore kunngjorde i 2019. Resultatene fra PISA-testene i fjor, gjennomført av 15-årige elever, viste at Singapore ledet innen matematikk, lesing og naturfag.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.