Banker og finansselskaper får milliardbøter i USA etter bruk av krypterte meldingstjenester

Flere banker i USA får kraftig kritikk og enorme bøter. Årsaken? Ansatte i bankene har brukt meldingstjenester som Signal, iMessage og WhatsApp .

Mangelen på tilstrekkelig innsyn er årsaken til at de store bøtene nå deles ut. Både Securities and Exchange Commission (SEC) og Commodity Futures Trading Commission (CFTC) avslørte gjennom sine undersøkelser at ansatte i et titalls banker og finansselskaper hadde intern kommunikasjon om salg og handel av verdipapirer.

Denne kommunikasjonen ble ikke ble loggført og skjedde gjennom krypterte meldingstjenester som Signal, iMessage og WhatsApp.

I følge SEC og CFTC har dette pågått siden siden 2019, en påstand bankene og finansselskapene ikke benekter.

Ettersom SEC og CFTC ikke kan få tak i disse meldingene, har de aktuelle bankene og finansselskapene brutt flere amerikanske finans-innsynslover, da spesielt 1934 Securities Exchange Act’s recordkeeping rules og Investment Advisers Act of 1940.

Les også: Musk: X dekker saksomkostninger for urettferdig behandling over X-poster

Solide bøter deles ut til Wall Street

Både SEC og CFTC har siden 2021 trappet opp sitt tilsyn av banker som har tilstedeværelse i USA, spesielt de som arbeider i finansdistriktet Wall Street. Til sammen deler SEC og CFTC nå ut bøter på over fem og en halv milliarder kroner.

Les mer

Den største boten, på over to milliarder kroner, gis til til en av USAs største banker, Wells Fargo. Andre banker og finansselskaper som JP Morgan, Goldman Sachs og Citigroup, mottok også bøter og kraftige reprimander.

Alle bankene og finansselskapene er beordret til å slutte å bruke de krypterte meldingstjenestene. Ellers kan de vente seg flere bøter og tilsyn av myndighetene.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.