Nå kommer ChatGPT til spill – se for deg Skyrim med hele landsbyer som lever sitt eget liv

Skyrim ChatGPT

Dataspill holder på å ta et kvantesprang mot hyperrealisme. I en ny Skyrim-mod har utvikleren integrert ChatGPT slik at spillkarakterene svarer mer menneskelig enn noensinne. I tillegg kan de klokka og husker hva de snakket om sist.

Det er modderen Art from the Machine som har gitt karakterene i spillet Skyrim ChatGPT. Sammen med xVASynth for tekst-til-stemme blir karakterene langt mer avanserte samtalepartnere. Med Whisper som oversetter stemme-til-tekst, kan du som spiller snakke med spillkarakterene.

Enda villere blir det når spillkarakterene snakker med hverandre og lever sitt eget liv. I et eksperiment på Stanford har forskere satt opp et spillunivers der NPC’ene lever sitt eget liv: De står opp opp om morgenen, spiser frokost og går på jobb. En av dem prøver til og med, på egenhånd, å bli borgermester.

Les også: EU krever sensur på de 19 største internettplattformene

ChatGPT kan gjøre spill langt mer interessante og uforutsigbare

Skyrim-modifikasjonen er under utvikling og svarene er foreløpig så som så. Foreløpig er det ikke mulig å prøve Skyrim-variasjonen da utvikleren ønsker å finjustere programvaren før lansering. Men potensialet er fantastisk.

Jeg har satt opp et enkelt lagringssystem hvor jeg ber ChatGPT oppsummere samtalen ved utgang, for å hjelpe den å komprimere meningen til fremtidige samtaler.

Art from the Machine, på Reddit.

I filmen under kan blant annet baristaen klokken. Det å kunne slå an en prat med spillkarakterer om vær og vind, vil kunne revolusjonere dataspill.

NPC’ene spiller sitt eget spill

Forskerene ved Stanford lagde en spillverden der 25 ChatGPT-drevne «simmer» gjorde som de selv ville. De kunne interagere med hverandre på en menneskelig måte og hadde egne motivasjoner og drivkrefter.

Les mer
Belgiske myndigheter forbyr TikTok på de ansattes telefoner.

En kombinasjon av Stanford-eksperimentet og Skyrim-modifikasjonene, gleder vi oss til. Se for deg Zelda der en hel liten landsby lever sitt eget liv.

Stanford-simuleringen kan du selv oppleve her.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.

NyhetsbrevMeld deg på vårt nyhetsbrev!

Meld deg på Teknokratiets nyhetsbrev og les hundrevis av artikler helt gratis. Vi lover å ikke spamme inboxen din!