Nå kommer ChatGPT til spill – se for deg Skyrim med hele landsbyer som lever sitt eget liv

Skyrim ChatGPT

Dataspill holder på å ta et kvantesprang mot hyperrealisme. I en ny Skyrim-mod har utvikleren integrert ChatGPT slik at spillkarakterene svarer mer menneskelig enn noensinne. I tillegg kan de klokka og husker hva de snakket om sist.

Det er modderen Art from the Machine som har gitt karakterene i spillet Skyrim ChatGPT. Sammen med xVASynth for tekst-til-stemme blir karakterene langt mer avanserte samtalepartnere. Med Whisper som oversetter stemme-til-tekst, kan du som spiller snakke med spillkarakterene.

Enda villere blir det når spillkarakterene snakker med hverandre og lever sitt eget liv. I et eksperiment på Stanford har forskere satt opp et spillunivers der NPC’ene lever sitt eget liv: De står opp opp om morgenen, spiser frokost og går på jobb. En av dem prøver til og med, på egenhånd, å bli borgermester.

Les også: EU krever sensur på de 19 største internettplattformene

ChatGPT kan gjøre spill langt mer interessante og uforutsigbare

Skyrim-modifikasjonen er under utvikling og svarene er foreløpig så som så. Foreløpig er det ikke mulig å prøve Skyrim-variasjonen da utvikleren ønsker å finjustere programvaren før lansering. Men potensialet er fantastisk.

Jeg har satt opp et enkelt lagringssystem hvor jeg ber ChatGPT oppsummere samtalen ved utgang, for å hjelpe den å komprimere meningen til fremtidige samtaler.

Art from the Machine, på Reddit.

I filmen under kan blant annet baristaen klokken. Det å kunne slå an en prat med spillkarakterer om vær og vind, vil kunne revolusjonere dataspill.

NPC’ene spiller sitt eget spill

Forskerene ved Stanford lagde en spillverden der 25 ChatGPT-drevne «simmer» gjorde som de selv ville. De kunne interagere med hverandre på en menneskelig måte og hadde egne motivasjoner og drivkrefter.

Les mer

En kombinasjon av Stanford-eksperimentet og Skyrim-modifikasjonene, gleder vi oss til. Se for deg Zelda der en hel liten landsby lever sitt eget liv.

Stanford-simuleringen kan du selv oppleve her.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.