Fra og med 1. april endret Twitter sin verifiseringspolitikk. Fra nå av må organisasjoner betale $1,000 i måneden for gullhake, mens enkeltpersoner får blå hake for en startpris på 83 norske kroner i måneden. Det nekter New York Times.
Prisene varierer etter hvilken plattform man bruker tjenesten på. På iOS er det litt dyrere enn på web. Etter å ha mistet sin verifiserte status, har The New York Times kunngjort at de ikke vil betale for Twitter-verifisering. Går man inn på avisens Twitter-konto ser man at den ikke lenger er verifisert.
Twitters nye «Twitter Blue», er et forsøk på i hindre plagiering og falske profiler.
Also, their feed is the Twitter equivalent of diarrhea. It’s unreadable.
— Elon Musk (@elonmusk) April 2, 2023
They would have far more real followers if they only posted their top articles.
Same applies to all publications.
En talsperson for avisen sier at de heller ikke betaler for reporternes Twitter Blue, bortsett fra i sjeldne tilfeller hvor statusen av en eller annen grunn er essensiell for rapporteringsformål. Avisen Politico har også kunngjort at de ikke vil betale for verifisering av sine ansatte.
Les også: Elon Musk, Yuval Noah Harari og flere ber om halvt års pause i utviklingen av kunstig intelligens
Heller ikke Det hvite hus
Dette er et eksempel på at store og respekterte organisasjoner nekter å betale for Twitter-verifisering. Om begrunnelsen er økonomisk eller politisk er ikke klart, men avisen og Musk ser ikke ut til å ha et kjempegodt forhold. Heller ikke Det Hvite Hus vil betale for sine ansattes blå verifiseringsmerker.
On April 1st, we will begin winding down our legacy verified program and removing legacy verified checkmarks. To keep your blue checkmark on Twitter, individuals can sign up for Twitter Blue here: https://t.co/gzpCcwOpLp
— Twitter Verified (@verified) March 23, 2023
Organizations can sign up for https://t.co/RlN5BbuGA3…
Som Twitter Blue-abonnement får man mulighet til å redigere sine egne tweets etter at de er publisert, laste opp video i 1080p og tilgang på en egen lesemodus.


Podcast-host, redaktør og forfatter i Teknokratiet. Bachelor i filosofi og master i dokumentarregi. Regissør og fotograf i Newslab, tidligere journalist i ITavisen.