Sentral nettavis nekter å betale for Twitter-verifisering

Elon Musk slipper Twitter fri.

Fra og med 1. april endret Twitter sin verifiseringspolitikk. Fra nå av må organisasjoner betale $1,000 i måneden for gullhake, mens enkeltpersoner får blå hake for en startpris på 83 norske kroner i måneden. Det nekter New York Times.

Prisene varierer etter hvilken plattform man bruker tjenesten på. På iOS er det litt dyrere enn på web. Etter å ha mistet sin verifiserte status, har The New York Times kunngjort at de ikke vil betale for Twitter-verifisering. Går man inn på avisens Twitter-konto ser man at den ikke lenger er verifisert.

Twitters nye «Twitter Blue», er et forsøk på i hindre plagiering og falske profiler.

En talsperson for avisen sier at de heller ikke betaler for reporternes Twitter Blue, bortsett fra i sjeldne tilfeller hvor statusen av en eller annen grunn er essensiell for rapporteringsformål. Avisen Politico har også kunngjort at de ikke vil betale for verifisering av sine ansatte.

Les også: Elon Musk, Yuval Noah Harari og flere ber om halvt års pause i utviklingen av kunstig intelligens

Heller ikke Det hvite hus

Dette er et eksempel på at store og respekterte organisasjoner nekter å betale for Twitter-verifisering. Om begrunnelsen er økonomisk eller politisk er ikke klart, men avisen og Musk ser ikke ut til å ha et kjempegodt forhold. Heller ikke Det Hvite Hus vil betale for sine ansattes blå verifiseringsmerker.

Les mer

Som Twitter Blue-abonnement får man mulighet til å redigere sine egne tweets etter at de er publisert, laste opp video i 1080p og tilgang på en egen lesemodus.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.