VIDEOTEST: Huawei Sound X er en lekker høyttaler som ikke rører seg

Huawei Sound X er Huawei’s forsøk på å nå inn i enda et produktsegment. Se videotesten under:

Huawei har tradisjon for å kopiere design av andre aktører i markedet som de synes er flinke. Ofte er det Apple.

Og hvis du har sett en Apple HomePod så ser du at de ligner. Sound X deler også en del av egenskapene til HomePod, men har inngått et samarbeid med Devaliet, HiFi-entusiastmerket som lager lyd for deg som er villig til å betale litt mer for lyden. Og som vi skal se, så betaler dette samarbeidet seg.

Kler enhver hylle

I motsetning til HomePod har høyttaleren en pianolakkaktig overflate med hull på hver side hvor bassen slipper ut. Den nederste delen av høyttaleren er kledd i stoff for å slippe lyden fra diskantelementene ut og på toppen er den trykkfølsomme LED-ringen som ligner på HomePods berøringsflate. Denne lar deg kontrollere volum, bluetooth og mikrofon. 

Berøringsflate som HomePod. (Ill: Ole Magnus Kinapel)

Lyd i premium-segmentet

Devaliet betyr Hi-Fi og når selskapet velger å gå inn i et samarbeid, så gjør de det på egne premisser. For å matche Devaliet har Huawei utviklet en protokoll for ekstra høy lydkvalitet ved vanlig Bluetooth-tilkobling. Ifølge Huawei overfører Hi-Res Wireless Audio 990kbps som er mer data enn aptxHD og kan sammenliknes med Sonys LDAC. Ikke mange tjenester støtter høykvalitets streaming, men det er godt at muligheten er der.

360-lyd

Totalt har denne høyttaleren 8 elementer: To basselementer og seks diskantelementer som er plassert rundt hele slik at den låter likt fra alle kanter. Devaliet har implementert noe de kaller Push-Push, selskapets merkevareteknologi hvor basselementene plasseres rygg mot rygg slik at bakvibrasjonene fra hvert element eliminerer det andre elementets vibrasjoner. Resultatet er renere bass og mer stabile høyttalerelementer som gjør at høyttaleren kan spille høyere uten at høyttaleren detter ned fra hyllen.

Sound X er et lekkert lite møbel. (Ill: Ole Magnus Kinapel)

Og bassen i Sound X er slett ikke dårlig størrelsen tatt i betraktning. Som alle andre høyttalere låter den forskjellig fra rom til rom, og denne har gått av å komme litt opp i høyden og inn i et hjørne. Huawei skryter av at hvis du tenner et lys foran høyttaleren vil du se lysene danse etter musikken.

En litt urettferdig sammenligning

Jeg har sammenlignet høyttaleren med UE Hyperboom og det er jo ikke helt rettferdig for Hyperboom er omtrent tre ganger så stor og veier hele 5,9 kg, mens Sound X veier 3,5 kg. Men bare en skarve 500-lapp skiller prisen mellom de to høyttalerne, og derfor kan man vurdere.

Sound X koster 3490 kroner og Hyperboom 3990 kroner. Hyperboom er laget for å ta med, mens Sound X mangler batteri og er ment for å stå stille.

Ultimate Ears Hyperboom. (Ill: Ole Magnus Kinapel)

Mer kasse, mer lyd

Og lyden i Hyperboom er fetere. Den er større og bassen er dypere og mindre skarp, men har mer kraft. Men inntil du sammenligner så låter Sound X veldig bra. Og den passer dessuten bedre på en hylle eller i en vinduskarm. Den ser ut som et lekkert møbel der den står. Men hvis du kun vil ha mer lyd for pengene er Hyperboom et godt alternativ som du også kan ta med deg.

Basselementene er på 60W hver og alle elementene yter til sammen 144W. Devaliet har implementert SAM (Speaker Active Matching), en algoritme som matcher musikken mot høyttalerelementene. Med SAM minsker forsinkelsen mellom bassen og resten av lydbildet slik at lyden blir renere og finere.

(Ill: Ole Magnus Kinapel)

Imponerende bra

Og lyden i Sound X er imponerende bra. Den spiller høyt og klart, og selv om jeg spiller på full guffe vibrerer den nesten ikke, takket være Push-push-teknologien. Det virker som at Devaliet og Huawei har toppet det som er fysisk mulig å få av lyd, av en høyttaler i denne størrelsen.

Les mer
Google Pixel 8

I tillegg lytter høyttaleren til rommet for å best mulig matche lyden til omgivelsene. SAM passer også på at høyttaleren aldri spiller høyere enn det elementene tåler. Den skal ikke kunne sprenges med andre ord.

Høyttaleren har ingen fysiske tilkoblingsmuligheter, men spiller over bluetooth og Wi-Fi. Dessverre fungerer ikke Wi-Fi ennå, men det skal være en update rett rundt hjørnet som ordner det. For å koble opp mot Bluetooth tæpper man telefonen mot høyttalerens NFC-chip og så er man koblet opp.

(Ill: Ole Magnus Kinapel)

Veldig bra, men mangler assistentene

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med denne høyttaleren. Den er pen, stabil og har god lyd. Dessverre har ikke høyttaleren støtte for Googles, Apples eller Amazons stemmeassistenter. Og det savner jeg. Det er ikke så lett å være Huawei når det kommer til sammarbeid om dagen.

Og så føles den litt låst nå som Wi-Fi ikke er oppe. Oppdateringen kommer, men foreløpig må man spille musikk over Bluetooth og det kan jo være irriterende når musikken for eksempel kræsjer med innkommende samtaler.

Den er også litt dyr, men andre Devaliet-produkter koster skjorta, og denne høyttaleren er den billigste inngangen til Devaliet som er å finne. Og jeg synes lyden lyden i denne fortjener den høye prislappen.

Av Teknokratiet får Huawei Sound X 8/10.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.