HP Omen frir til spillerne med mange nye dingser

Det er gøy at PC’er måles i liter. For Omen gjør det i alle fall det. Og nå har selskapet lansert en ny 30L stasjonær PC med Nvidias 30-serie. Det betyr at har du penger nok kan du snart deg en Omen-PC med RTX 3090.

OMEN 30L Desktop. (Ill: HP Communications)

Dette kortet gir deg nesten dobbelt så mye utbytte per watt som forrige generasjons kort fra Nvidia og representerer det største generasjonelle spranget for en GPU noensinne. Dette blir nok ingen billig maskin, for bare skjermkortet alene koster 17 000 kroner. Men så er jo dette et entusiastkort, og må man ha det så må man ha det.

Jeg tror ikke vi følger Moores lov lenger

Kortet kommer med 24GB GDDR6X RAM, 10496 CUDA kjerner og klarer helsprø 35,7 terraflops. Jeg leste i en artikkel for noen år siden at noen hadde regnet seg frem til at 40 terraflops var grensen for full fotorealisme. Da var vi på 9. Og det kan stemme det, for nestegenrasjons grafikk som blir fristet med i disse dager, ser omtrent ekte ut.

PCen blir tilgjengelig senere i år og prisen varierer nødvendigvis etter konfigurasjon.

Trådløshet, er det et ord?

Fokuset på tirsdagens lansering var trådløshet og vi fikk se både nye hodetelefoner, mus og tastatur.

OMEN Frequency Wireless Headset. (Ill: HP Communications)

Omen Frequency Wireless Headset lover «lag-free» lyd og perfekt 7.1 surround som skal la deg vite akkurat hvor fiendene dine kommer fra. Batteriet skal holde i 30 timer, og etter 30 timer spilling er det kanskje på tide å ta en pause likevel. Hodetelefonene skal passe til alle plattformer om man bruker kabelen som følger med.

Hodetelefonene blir tilgjengelige i september og koster 2199 kroner.

Omen Vector Wireless Mouse er musen gjennom tidene som lader raskest over USB-C. Nesten halvparten av spillere foretrekker trådløs mus og derfor er det viktig at den ikke går tom så fort.

Hva med en 30-liters PC med RTX 3090?
OMEN Vector Wireless Mouse. (Ill: HP Communications)

Fem minutter lading gir 10 timer batteri, og en full lading tar 90 minutter og gir 180 timer batteri. I tillegg er den også «lag-free» og skal tåle 50 millioner klikk før den takker for seg.

Les mer

Musen blir tilgjengelig i september og koster 1099 kroner.

OMEN Spacer Wireless TKL Keyboard er designet for å gi deg bedre positur samtidig som det ikke er så stort sånn at det frigjør plass på skrivebordet.

OMEN Spacer Wireless TLK Keyboard. (Ill: HP Communications)

HP sier at 60% ser for seg at de vil kjøpe trådløst tastatur neste gang, men likevel kommer også tastaturet med mulighet for å koble til med ledning. Tastaturet holder i 75 timer på en lading og 5 minutter lading gir seks timer batteri uten bakbelysning.

Tastaturet blir tilgjengelig i oktober og vil koste 2299 kroner.

HP X24ih Gaming Monitor Lifestyle (Ill: HP Communications)

I tillegg lanserer HP spillskjermene X24i og X24ih med 1080p IPS-paneler med 144Hz oppdateringsfrekvens, 1ms responstid og AMD FreeSync Premium. Disse blir rimelige, kommer i november og starter på 2399 kroner.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.