Oppsigelsene hagler i Microsoft

Til tross for et svært godt tredje kvartal er det tusenvis som sies opp i Microsoft. Flere peker på KI som hovedårsak.

Tusenvis blir sagt opp

Microsoft planlegger å gi over 1000 ansatte sparken. Selv om antallet ikke er bekreftet, hever nettstedet The Register at det kan være snakk om så mye som 1500.

Oppsigelsene skjer samtidig som at Microsoft leverte et svært godt tredje kvartal. Så godt var kvartalet faktisk at teknologiselskapets leder Satya Nadella, kaller april den mest inntjenende måneden i Microsofts historie.

Ifølge The Register skal oppsigelsene være spredt utover selskapet, men de fleste som nå får sparken arbeider i Mixed Reality group, avdelingen som har utviklet HoloLens 2 kit. Satsningen har tilsynelatende ikke gått etter forventingene. Flere oppsigelser skal også komme i Microsofts sky-lagringsavdelinger, spesielt Azure.

Les også: Tokyos myndigheter med tiltak mot lave fødselstall: Dating-app

Les mer

Har KI all skylden?

Microsofts oppsigelser skiller seg ikke ut i den amerikanske teknologibransjen. Meta sa opp 11.000 ansatte i november 2023 og Amazon sparket 18.000 i januar. En rapport skrevet av konsulentfirmaet Challenger, Gray & Christmas peker på fremveksten av kunstig intelligens og nye statlige mangfoldsreglement som hovedårsakene til at ansatte i IT-bransjen mister jobben.

Flere er opprørte om det som nå skjer i teknologibransjen.

Samtidig har omsetningen til selskap som Microsoft skutt i været. De siste årene har verdien av selskapet økt fra 12 milliarder til 140 milliarder kroner.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.