Unrecord ser HELT ekte ut

Unrecord

Klipp fra spillet Unrecord ble sluppet i fjor, men kun i 480p på Twitter. Nå er ferske klipp i høy kvalitet ute, og det kan lett forveksles med virkelighet. Kan vi endelig si at fotorealisme er her?

Enkelte mener at Unrecord er FOR realistisk. Bodycam-perspektivet gir noe til realismen i spillet. Istedet for å forsøke å ligne blikket til en person med pistol, ser Unrecord ut som noe som er filmet med et høyoppløselig kroppskamera. Pistolen følger ikke spillerens kamera, slik det heller ikke ville gjort i virkeligheten og spillet ser så virkelig ut at vi får gåsehud. Legg merke til dronen etter 1 minutt og 15 sekunder:

Les også: Denne pizza-reklamen er laget av kunstig intelligens

Unreal Engine 5

Spillet er laget i Unreal Engine 5 og blir omtalt som potensielt traumatiserende. Da de første klippene dukket opp i fjor var det få som trodde det i det hele tatt var ekte. Faktisk ble utvikleren anklaget for å ha lagt ut opptak fra et kroppskamera fra en ekte politimann, med grensesnitt klippet og limt inn i bildet. Nå viser det seg imidlertid at spillet er ekte.

Spillselskapet bak Unrecord, DRAMA, går de mange spørsmålene som har dukket opp, i møte på Twitter. Selskapet er fortsatt tidlig i utviklingen og har ingen planlagt dato for lansering. Ikke engang lanseringsår, tør de å si noe om. Men de skriver at de har fått fart på seg etter den enorme oppmerksomheten det første klippet fikk.

Les mer

DRAMA er et lite egenfinansiert selskap som ikke hadde forventet slik oppmerksomhet og om de klarer å dra det hele i havn blir spennende å se. Det er uten tvil knyttet enorme forventninger til det hyperrealistiske spillet.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.