No Isolation’s Karen Dolva og roboten AV1 besøker Teknokratiet

Du har sikkert hørt om No Isolation, det norske selskapet som har som mål “å redusere ufrivillig ensomhet og sosial isolasjon gjennom å utvikle kommunikasjonsløsninger som hjelper de som er rammet.”

Karen Dolva er medgrunder og en av hjernene bak No Isolation. Denne uken er hun gjest i Teknokratiet:

Blant verdens viktigste kvinner i tek

Karen er en av, om ikke Norges største pioner innen robotutvikling, og i 2018 ble hun rangert av Forbes som en av de viktigste kvinnene i verden innen teknologi. I 2015 var hun en av tre grunnleggere bak No Isolation, et firma som lager roboter som bringer vanskeligstilte tilbake til samfunnet.

Teknokratiet hilser på AV1. Roboten som gjør det mulig å delta i klasserommet selv om man ikke kan være tilstede fysisk. (Ill: Ole Magnus Kinapel)

Karen har med roboten AV1 i studio, en liten stedfortreder for de som ikke kan være tilstede i klasserommet.

Roboten kan snu på hodet, smile og snakke, og alt styrer brukeren hjemmefra. Vi spør Karen om hvordan drømmen ble til virkelighet, hvordan fremtiden for ensomhetsteknologi ser ut og om hvordan teknologi forandrer samfunnet.

No Isolation vant under Nordic Startup Awards i 2016 priser for Best Newcomer og Best Social Tech Startup. I 2017 mottok de prisene Startup of the Year og Best Social Impact Startup, og i 2018 mottok selskapet Social Impact-prisen.

Vi spør om Karens roboter minner i overkant mye om de i Black Mirror. Det viser seg at det er motsatt.

Etter at Perseverance landet på Mars har vi fått bilder, video i 4K HDR og lyd fra den røde planeten. Det er så surrealistisk at vi ikke kan unngå å snakke om det og høre hva Karen tenker om roboter på Mars. Plutselig føles Mars så nære.

Episoden hører du der du hører podcast.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.