Apples store september-event skjedde i går – her er alt du trenger å vite

Ingen store overraskelser idag. Dette er det viktigste:

  • Ny Apple Watch og en helt ny Apple Watch SE som blir billigere enn Apple Watch.
  • Apple Fitness+ er ny treningsapp med abonnementløsning.
  • Apple One er et nytt abonnement som gir deg tilgang på alt Apple har å by på.
  • Ny iPad med A12 prosessor.
  • Ny iPad Air med A14 prosessor.

19.00:

Tim Cook møter oss fra Apples hovedkvarter i Cupertino. Han snakker om hvor fantastisk det er at innovasjonen fortsetter tross Covid-19.

19.03:

Det handler om Apple Watch idag. Tim Cook snakker om alt han bruker Apple Watch til: Trening, EKG, spille musikk, åpne garasjedøren, redde liv. Vi får servert rørende historier om hvordan Apple Watch har reddet liv. Nå skal Apple Watch bli enda bedre. Imponerende grafikk på presentasjonen til Apple. Selv om det ser litt kunstig ut.

19.08

VOx Max. Nå passer klokken på at vi vasker hendene våre lenge nok. Og her er nye Apple Watch:

Ill: Apple.

19.12:

Helse står i fokus. I disse koronatider. Apple partner med forskjellige universiteter for å gjøre tjenestene bedre. De blir også partnere med flere helseinstitusjoner. Den nye oksygenmåleren som måler oksygenmengde i blodet er tydeligvis blitt mye bedre.

S6 dual core prosessor. Den måler også høydemeter.

Det snakkes om viktigheten av Watch Faces. De blir mer og mer avanserte.

19.18 Solo loop

Klokken kan ha fast rem. Så man slipper å tenke på at remmen kan falle av. Ikke akkurat revolusjonerende. Remmen sitter rett og slett fast i klokken. Man får heldigvis også klokken med løs rem, skinnrem etc.

Ill: Apple.

19.24: Apple Watch SE

Apple kommer med ny og billigere klokke i tillegg. Apple Watch SE med S5-chip. Den kommer med mye av det samme, inkl. fall-sensor. 279$. Denne virker spennende, og er myntet på folk som vil komme inn i økosystemet uten å punge ut all verdens spjoing.

Ill: Apple

19.27:

Begge klokker kan bestilles nå. Apple snakker om hvor vanvittig grønne de er blitt og hvor grønne de skal bli. Og hvor grønt det er å ikke legge ved lader i esken.

Klokkene kan allerede alt fra før ifølge ny morsom video fra Apple. Er det ikke mer å implementere? Det virker som det er det Apple mener. The Future of Health is on your wrist.

19.29:

Hvordan skal Apple klare å gjøre folk enda mer aktive? Det er ambisjonen nå. Det handler om Apple Watch og trening.

Apple Fitness+ er Apples nye app

Appen lar deg velge mellom forskjellige treningsvideoer som synkroniserer mellom klokke og telefon mens du trener. Det ser gjennomført ut. Fitness+ koster 9.99$ i måneden og blir ikke tilgjengelig i Norge med det første. 3 måneder gratis om du kjøper klokken og bor i et land hvor det er tilgjengelig.

Fitness+ (Ill: Apple.)

19.37: Apple One

Apple One ser ut til å være omtrent det samme som Google One. Bare for Apple. Et abonnement for alt som er i skyen. 14.95$ i måneden eller 19.95$ for familiepakken. Eller 29.95$ for premium som inkluderer musikk og nyheter.

19.40: Ipad

10 år siden den første iPaden ble sluppet. Siden det har Apple solgt 500 millioner iPads.

Første ut er den mest populære iPaden. 8. generasjons iPad får A12 prosessor, 6 core CPU, 4 core GPU. 2 ganger kraftigere enn den kraftigste Windows-tabletten, 3X kraftigere enn den kraftigste Android-tabletten og 6X kraftigere enn den kraftigste Chromebooken. Hehe tenker vi.

5 billioner beregninger per sekund.

Denne fungerer med Apple Pencil og forstår hva du skriver og kan gjøre det om til tekst.

19.45: Apple selger oss kreativitet

En gutt demonstrerer alt du kan bruke iPad til i skogen. Du kan bli kreativ!

Les mer

Begynner på 299$ og kan bestilles allerede idag. Billig og ser fin ut!

Ill: Apple.

19.47: iPad Air

Laura Legros forteller oss om den nye iPad Air. Den ser pen ut. Det er godt å se at iPhone 4 – designet er kommet tilbake for å bli.

Kommer i mange fine farger og med det de kaller Liquid Retina display. 2360×1640, True Tone. Touch ID i påknappen. Litt uvant at Apple gjør det på denne måten. Som Sony telefoner fra 2014. Men bra!

Apple har bygget ny prosessor: A14 Bionic som utfordrer fysikkens lover. 11,8 milliarder transistorer. Dette blir en kraftig iPad. Med en mye raskere NPU som klarer 11 billioner beregninger. Eller noe sånt. Masse prat om chipper.

(Ill: Apple.)

Grafikken mye bedre på iPad, ser ut som Xbox 360 og Playstation 3, eller et sted i mellom forrige generasjon og generasjonen før.

19.57: USB-C

Vanlig iPad kommer med USB-C! Da mangler vi bare å få iPhone over på USB-C. Kommer også med Wi-Fi 6.

(Ill: Apple)

iPad Air begynner på 599$. Veldig grønne greier ifølge Apple.

20.01 iOS, iPad OS 14, Watch OS 7, TV OS 14

Alle de nye OSene slippes i morgen!

Takk for idag Tim Cook. Det var litt mindre nytt enn vi hadde håpet på. Ingen «one more thing». Men det er ny event i oktober. Se ikke bort fra at Teknokratiet kjører live stream på den!

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.