Musk ønsker mer makt i Tesla og stiller ultimatum

Om ikke Musk får 12 prosent flere aksjer i Tesla vil han heller lage kunstig intelligens og robotikk utenfor selskapet. Det er et ultimatum for styret.

Musk sier han vil være ukomfortabel med å bygge Tesla opp som en leder innen kunstig intelligens og robotikk, dersom han ikke har 25 prosent av stemmene. Med andre ord ønsker han å eie 25 prosent av Tesla.

Les også: Kunstig intelligens vil påvirke 40% av alle arbeidsplasser og øke ulikhet

Om han ikke får det som han vil, vil han heller lage produkter utenfor Tesla. Det sa Elon Musk på X, mandag. Musk eier for øyeblikket nesten 13 prosent av aksjene i Tesla. Før han solgte aksjer for å kjøpe Twitter hadde han rundt 22 prosent.

Tesla er ikke én start-up, sier Musk. – Bare se på forskjellen på det Tesla gjør og det Ford gjør.

Først og fremst KI og robotikk

Musk har gjentatte ganger sagt at Tesla ikke er en bilfabrikant, men en produsent som lager kunstig intelligens og robotikk, som «tilfeldigsvis» også lager biler. Nylig gikk den kinesiske bilprodusenten BYD forbi Tesla som den mesteselgende elbilprodusenten. Musk har lenge anerkjent kinesiske bilprodusenter som større konkurrent til Tesla enn amerikanske.

Les mer

Musk sier at det med under 15 prosent stemmerett er for enkelt for aksjonærer med tvilsomme interesser, å motarbeide ham. Hans kommentarer kom bare få timer etter han postet en video av Tesla-roboten Optimus som bretter en skjorte.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.