Denne måten å bruke skjermen på har du aldri sett før

skrå skjerm

Noen gang vurdert å snu skjermen på skrå? Denne utvikleren mener 22 grader er beste vinkel for programmering.

Vi er vant til rektangulære PC-skjermer. Før i tiden var de mer kvadratiske, men med årene har de blitt lengre og lengre i bredden. Noen snur skjermene sine på siden slik at de får plass til mer tekst. Slik er mobilskjermer orientert. Og noen klokkeskjermer er runde. Men vi har aldri sett at noen snur skjermen sin på skrå. Diagonalt. Inntil nå.

Les også: Xiaomi lanserer bil: 0-100 på 2,8 sekunder og 800 kilometer rekkevidde

Det er utvikleren xssfox som har kommet frem til at den perfekte skjermorienteringen er for programmering er 22 grader på skrå. Det skriver nettstedet ExtremeTech. Horisontale skjermer gir en begrenset mengde linjer tekst i høyden, mens vertikale skjermer begrenser lengden på linjene, men gir dårligere visning av nettsider.

Med skjermen rotert 22 grader får man plass til lengre linjer tekst og, samtidig som det er mer plass horisontalt enn vertikalt. Ifølge utvikleren gjelder dette om man har en skjerm med sideforhold 21:9. LGs merkelige skjerm med sideforhold 16:18 ville fungert best nærmere 45 grader.

Ser upraktisk ut

Hverken Windows eller Mac støtter skrå skjermer, og redaksjonen har ikke selv forsøkt å rotere skjermen ennå. Det er kun Linux som lar deg rotere skjermen slik du vil. Utvikleren xssfox prøvde seg frem med flere orienteringer før hun landet på 22 grader som den perfekte vinkelen.

Men det ser jo i utgangspunktet upraktisk ut. Ville ikke kvadratiske skjermer være den beste løsningen for de som både ønsker mest mulig bredde og høyde? X-brukeren Enid spør hvorfor man ikke også programmerer for skrå mobilskjermer. Kanskje det har noe for seg?

Les mer
Lindsey Weiss Shark | Ninja

Teknokratiets motto kunne ikke passet bedre.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.