Vil innføre aldergrense for bruk av sosiale medier

Amerikansk senator vil legge fram lovforslag som setter aldergrense for bruk av alle sosiale medier. Loven vil også sette klare krav til teknologiselskapene.

Det er den republikanske senatoren Josh Hawley som fremmer lovforslaget. Forslaget vil vil omfatte flere tiltak, inkludert:

  • Aldersgrense på 16 år for bruk av sosiale medier
  • Lover som gir foreldre retten til å kreve at barns datatrafikk blir slettet
  • Økonomisk støttet til forskning om koblingene mellom sosiale medier og barns mentale helse

Til kamp mot teknologiselskapene

Hawley har lenge vært tydelig i sin skepsis mot de store internasjonale teknologiselskapene. I 2019 overasket han mange da han sammen med demokraten Elizabeth Warren åpnet for å regulere tek-bransjen mer, og samtidig bryte opp det han oppfatter som teknologimonopol styrt av Facebook, Google og Amazon.

Senatoren fra Missouri har videre vært tydelig i sin kritikk av TikTok og Kinas bruk av tvangsarbeid i teknologiindustrien.

Det har vært spekulert i om det nye lovforslaget vil være det første skrittet i et forsøkt på å innføre et nasjonalt forbud mot TikTok i USA, et forslag som har voksende støtte både hos demokrater og republikanere.

Les mer

Andre har samtidig påpekt at at Hawleys voldsomme fokus på sosiale medier kan komme av at han snart skal stille til gjenvalg i senatet, og at denne type politikk er populær hos kjernevelgerne hans.

Han gjør for øvrig alt han kan for å få amerikanere til å glemme oppførselen hans under kongresstormingen i januar 2021.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.