Tragisk: – Mennesker i fattige land kan jobbe som spillkarakter

«I u-land som Filipinene der lønningene er fryktelig lave, kan folk jobbe som spill-NPC’er.»

Det foreslår Mikhai Kossar til Rest of World. Kossar er NFT-gaming-konsulent og har nok i manges øyne, et dystopisk verdensbilde. I fattige land kan det å jobbe som spillfigur i vestlige lands spillunivers, faktisk gi en relativt god inntekt.

Og kanskje er det flere av oss som ender opp i en pølsebod i World of Warcraft når kunstig intelligens tar jobbene våre.

Som Kossar sier kan fattige mennesker fungere som innbyggere i en verden, de kan stå på et hjørne og dele ut oppdrag, sitte på en kai og fiske eller bare gå opp og ned en gate. Alt sammen for å gjøre spill mer realistisk med mer organisk liv.

Tragiske utsikter

På Filipinene gjorde tusenvis av spillere penger på å tjene spillvaluta i spillet Axie Infinity som de solgte for ekte penger, da det var harde tider under pandemien. Såkalte ‘gold farmers’ har man også sett i spill som World of Warcraft i en årrekke.

Les mer

Valutaen i Axie Infinity endte imidlertid i inflasjon, som det jo gjør om det blir for mye valuta i omløp.

Fattige mennesker jobber med andre ord allerede i spill. Og utsiktene er dystre. Er det å utnytte mennesker, å la de fungere som uviktige karakterer i vestlige lands spilluniverser?

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.