Harald (29) får jobb hos Sparebank 1 Østlandet. Blir bankens ansikt utad

Etter avsløringen av Sparebank 1 Østlandets falske KI-genererte kampanje, har markedsavdeling gått i seg selv. Nå vil de fortsette å bruke Harald (29) i markedsføring. Det kan spare banken for tid og penger.

Konserndirektør for kommunikasjon og samfunn, Siv Stenseth, i Sparebank 1 Østlandet, bekrefter til Teknokratiet at fiktive Harald (29) blir bankens ansikt utad. Å jobbe med fiktive mennesker gir mange fordeler.

Etter Ole Magnus Kinapels avsløring av vår falske markedsføring, spurte vi i oss selv: Hvordan kan vi snu nederlaget til noe positivt? Fadesen ga oss tross alt mye PR, og siden alle kjenner Harald (29), kom vi frem til at det ville være morsomt om vår fiktive KI-genererte venn, ble vår nye maskot. Dessuten er det en billig måte å drive markedsføring på.

Siv Stenseth

Les også: Putin satser på russisk spillindustri

Kjæreste

I tillegg til fotografier generert med MidJourney har reklamebyrået bak Harald (29) brukt OpenAIs nye videotjeneste Sora, til å lage videoklipp av Harald (29) som kan fungere i presentasjoner og i reklamefilmer. Byrået vil videreutvikle Harald (29)s persona og karakter.

Siv Stenseth forklarer til Teknokratiet byrået har skapt et narrativ rundt fiktive Harald (29). Og han er temmelig «A4». Han har en fiktiv kjæreste, Anna (28) som også sparer i banken, og som også blir å se i bankens reklamefilmer. De er begge svært fornøyd med bankens tjenester. Ellers liker Harald (29) å se på fotball på pubben, han klatrer hver onsdag og jobber som UX-designer.

Les mer

Harald (29)s kjæreste, Anna (28).

Mange fordeler

Siv Stenseth vedkjenner at det er mange fordeler ved å bruke en KI-generert person som modell av skuespiller i bankens reklamer. Ved å generere både bilder og film, istedet for å bruke ekte mennesker i reklame, sparer banken mye penger.

KI-genererte avatarer tar ikke betalt for å stille opp i intervju eller på bilder. De setter seg heller ikke på bakbena og krever en hel masse ting, slik influensere har en tendens til å gjøre. Dessuten kan vi si hva vi vil om Harald (29), for han klager ikke. Når vi etterhvert kommer med nye sparekonsepter kan Harald (29) og Anna (28) gi oss gode omtaler, helt vederlagsfritt.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.