Tesla lanserer ny Model 3 med 634 kilometer rekkevidde. Men kun for bedrifter (Oppdatert)

Tesla Model 3

Dagens Long Range-utgave av Tesla Model 3 har en rekkevidde på 602 kilometer og firehjulstrekk. Nå kommer det en utgave med enda bedre rekkevidde, men med kun bakhjulstrekk.

Det er bare én hake. Varianten blir kun tilgjengelig for bedriftsmarkedet. Tesla selger for øyeblikket tre versjoner av Model 3: Standard Range RWD, Long Range AWD og Performance AWD.

Vi skrev først at modellen kun blir tilgjengelig i Storbritannia, men det stemmer ikke. Tesla har korrigert oss og sier at Tesla Model 3 Long Range Bakhjulsdrift blir tilgjengelig for B2B-markedet i hele Europa, inkludert Norge.

Karen Bowen, senior key account manager i Tesla, kunngjorde på LinkedIn denne uken:

For å akselerere elektrifiseringen av Europas B2B-flåte, introduserer vi en ny Model 3-variant som kommer behovene til våre kommersielle kunder i møte. Model 3 Long Range Rear-Wheel Drive kombinerer en segmentledende rekkevidde på 634 kilometer (WLTP) med god ladekomfort, med en startpris på gunstige 46 990 britiske pund (611 000 kroner).

Les også: Montana vil innføre totalforbud mot TikTok

Les mer

Rekkevidden blir like god som på Tesla Model S

Grunnen til at bilen kun blir tilgjengelig for bedriftsmarkedet i Storbtiannia kan være sterke insentiver. Selskapsbilsavgiften er begrenset til 2 prosent i stedet for vanlige 20 til 37 prosent, avhengig av kjøretøyet. Dessuten kan bedrifter kreve 100 prosent fradrag for kjøpskostnaden i løpet av det første året.

Disse insentivene har ført til at mange kjøper elbiler gjennom bedrifter.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.