Førerløse trikker til Oslo?

I følge Avisa Oslo er Ruter i gang med å teste selvkjørende trikker. Det vil i så fall være starten på realiseringen av et prosjekt som lenge har vært planlagt.

Helt siden 2019 har Ruter planlagt at deler av kollektivtrafikken i Oslo skal bli automatisert og førerløs. Prosjektet har omfattet planer om selvkjørende kjøretøy, som vil fungere som et tilskudd til det eksisterende tilbudet, og førerløse trikker og t-baner.

Global trend

Det er ikke bare i Norge at dette testes ut. I USA, Sverige og Emiratene har selvkjørende offentlig transport allerede blitt introdusert. Flere har vist til at en automatisering vil gjøre offentlig transport tryggere og mer energisparende.

Samtidig har det også blitt hevdet, til og med i Norge, at de automatiserte kjøretøyene lærer sakte og at teknologien kan være farlig. Det er også den stadig tilbakevendende debatten om hvor mye automatisering samfunnet skal tillate.

Automatisering kommer likevel i en rasende fart. Og skal vi tro Tony Seba, lederen av tenketanken RethinkX, vil personbilen snart være overflødig.

Les mer
Beolit 8

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.