Ameca er den mest menneskelignende roboten vi har sett

I en film publisert av det britiske selskapet Engineered Arts får vi en smakebit på det som må være den mest menneskelignende roboten noen sinne.

Selskapet sier selv at roboten Ameca er verdens mest avanserte robot som har en menneskelig form. I videoen våkner Ameca opp, ser rundt seg og på sine egne hender. Vi vet ikke, men det må være noe med øynene som gjør roboten skremmende menneskelig:

Uncanny Valley

Roboten ser forstyrrende realistisk ut. Og jo mer realistisk, jo mer ubehagelig. Helt til man oppnår fullstendig realisme.

Selskapet er forholdsvis sparsomme med informasjonen, men det er tydelig at Ameca fortsatt er under utvikling. Hvilke bruksområder som planlegges for Ameca vet vi heller ikke, men der er det vel kun fantasien som setter grenser.

Les mer

Engineered Arts arbeider med et operativsystem som Ameca kjører på, kalt Tritium som skal gjøre det enkelt for utviklere å programmere Ameca. Men de sier at de fortsatt har en lang vei å gå før Ameca vandrer rundt i bybildet.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.