Google Genie lager spill fra håndtegnede skisser

En ny generativ kunstig intelligens fra Google DeepMind kan lage fungerende spill ut av enkle tekst-prompts og håndtegnede skisser.

Google DeepMinds Genie kan lage 2D-plattform-spill fra bunnen av i SuperMario-stil. Alt du trenger å gjøre er å instruere den med naturlig tekst, et bilde eller til og med en håndtegnet skisse.

Genie kan lage en uendelig mengde forskjellige spill, men foreløpig er den begrenset til 2D-spill med oppdateringsfrekvens på begredelige ett bilde per sekund. (Vanlige spill har oppdateringsfrekvenser på 60 bps og oppover. Men Genie gir oss et frempek på hva som kommer.

Les også: Verdens første flyvende bil krysser elv

Lager spill på farten

For å lære seg å lage spill har Genie sett igjennom 30 000 timer med plattformspill i 2D. Slik har den lært hvordan spillfigurer oppfører seg i spill og fordelt kunnskapen på 11 milliarder parametere.

Spillene Genie lager fungerer på en helt annerledes måte enn vanlige spill. Genie lager nemlig spillene på farten.

Når spilleren spiller et spill Genie har laget, lages hvert nye bilde basert på brukerens valg. Klikker brukeren på pilen til venstre, lager Genie et nytt bilde hvor karakteren beveger seg til venstre.

Det er ingenting som hindrer Genies spill i å nå oppdateringsfrekvenser på 30 bps, sier en av forskerne bak prosjektet, Tim Rocktäschel, til MIT Techonology Review

Les mer

Genie bruker mange av de samme teknikkene som store språkmodeller, hvor det har vært stor utvikling i hastigheten til modellene.

Tim Rocktäschel

Større planer enn bare spill

På sikt håper teamet bak Genie at KIen kan brukes til å lære seg oppgaver i den virkelige verden. Teamet jobber med åpen læring, der KI-styrte roboter slippes ned i en virtuell verden for å løse oppgaver ved prøving og feiling.

Teamet demonstrerte også hvordan teknikken er nyttig innen robotikk. Når modellen ble vist videoer av virkelige robotarmer som håndterte ulike husholdningsobjekter, lærte den hvilke handlinger armen kunne utføre og hvordan den kunne kontrollere den. I fremtiden kan kanskje roboter lære nye oppgaver ved å se på YouTube-tutorials.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.