Stadige oppsigelser hos Meta

Oppsagt fra Meta

Meta annonserer at de vil begynne en ny runde med oppsigelser. Det skjer knapt fire måneder etter at 11.000 ble sparket i november 2022.

«The year of efficiency»

Det var etter en dårlig, men bedre enn forventet, rapport for fjerde kvartal at Mark Zuckerberg annonserte 2023 som «The year of efficiency«. For de ansatte i Facebook, Instagram og WhatsApp kan det bety en ny runde med oppsigelser. Det er heller ingen planer om nyansettelser.

Aksjonærene bekymrer seg for svak utvikling i selskapet, men Zuckerberg beroliger altså med lovnader om at effektivitet vil bli selskapets nye mantra.

Les også: Meta jobber med desentralisert Twitter-utfordrer

Zuckerbergs visjoner

Helt siden Metas etablering i 2021 har Mark Zuckerberg slitt med å overbevise aksjonerer og investorer om hans planer for Metaverset. Dette ble tydelig i 2021 da Metas aksjeverdier sank med hele 60 prosent.

Kollapsen førte til en forventet runde med oppsigelser. Den nye runden oppsigelser som sannsynligvis kommer, har derimot overrasket flere.

Usikker teknologibransje

Det har vært påpekt at flere teknologiselskaper er i lignende situasjoner. Ettersom Meta, Alphabet og Amazon må eksperimentere seg fram med ny teknologi oppfattes selskapene som risikable å investere i.

Meta tapte over 40 milliarder kroner på prosjektet Reality Labs, som bidro til et årlig totaltap på 130 milliarder.

Meta har samtidig et reelt problem med iOS 14.5 til iPhone som ble lansert i 2022. Oppdateringen gir brukere muligheten til å aktivere AppTrackingTransparency, en funksjon som gir brukerne mer kontroll over hvordan persondata lagres.

Les mer

Dette gjør at plattformer som Facebook og Instagram ikke lenger klarer å sende reklame like presist, som igjen gjør at Metas reklameinntekter synker.

Skal man tro Wall Street Journal er det sannsynlig at 13 prosent av Metas ansatte på sikt vil bli sagt opp. Bloomberg melder om dårlig stemning i selskapet og at spesielt mellomledere frykter oppsigelser.

Alt dette skjer samtidig med at Meta har annonsert Meta Verified, en ny abonnementstjeneste for Facebook og Instagram.

Metas «year of efficiency» er for alvor i gang.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.