Alt ligger til rette for morgendagens bemannede SpaceX-ferd til ISS

SpaceX-oppskytning

Det er 95 prosent sjanse for godt vær under morgendagens SpaceX-oppskytning (mandag). En Crew-6-kapsel på toppen av en Falcon 9-rakett skal sende fire astronauter til den Internasjonale romstasjonen (ISS).

Mannskapet består av Warren «Woody» Hoburg, Stephen Bowen, Sultan Al-Neyadi fra De forente arabiske emirater og Andrey Fedyaev fra russiske Roscosmos. Al-Neyadi blir første astronaut fra emiratene som drar på en lengre tur i rommet.

07.45 norsk tid

Lørdag melder NASA og SpaceX at romskipet er klart og at mannskapet er ved godt mot før mandagens SpaceX-ferd til ISS. Men Benji Reed ved SpaceX’s Human Spaceflight-program, understreker at det ikke blir noen oppskytning med mindre alt er helt klart.

Les også: SpaceX forsøker å få Starship i bane allerede i mars

Raketten og romkapselen ble rullet ut på rampe 39A på Kennedy Space Center i Cape Canaveral i Florida, tidligere denne uken. Om alt går etter planen skytes raketten opp 07.45 norsk tid. Hvis du er oppe så tidlig kan du følge SpaceXoppskytningen her:

Les mer
sam altman

Blir det ikke noe i morgen er neste vindu tirsdag kl 07.22. Etter oppskytning vil Falcon 9 lande på droneskipet ‘Just Read the Instructions’ i Atlanterhavet.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.