Elon Musk flytter Tesla tilbake til California

Elon Musk flytter Tesla-ingeniørene til California.

Onsdag sier Elon Musk at California vil bli Teslas ‘ingeniørhjem’. I praksis betyr det at Teslas hovedkvarter legges til solskinsstaten, sier Musk.

Musk flyttet hovedkontorene til Texas i 2021 etter mye disputt rundt reguleringer, skatt og søksmål. Californias strenge pandemihåndtering ble på den tiden spikeren i kisten for Musk som ba folk komme på jobb, selvom det på et tidspunkt var forbudt.

Texas som er kjent for sine lette reguleringer er hjertet til USAs olje- og gassindustri, mens California er staten med flest elbiler.

Fikk nok av California etter ‘fascistiske’ nedstengninger

Musk kalte nedstengningene i California for fascistiske og uttalte at folk burde få friheten tilbake. Han åpnet produksjonen tross statens ordre, men presiserte at de som var ukomfortable med å komme på jobb, kunne bli hjemme. Musk California i vrangstrupen, kan det virke som. Men nå ser det ut som at noe har skjedd.

Stephen F. Diamond, professor i jus ved Santa Clara University, sier til Reuters at å dette er et tegn på at det var en strategisk feil å flytte kontorene til Texas.

Med den nye Infaltion Reduction Act tar Tesla flere deler av produksjonen tilbake til USA og blir et av de første selskapene som reagerer på insentivene. Batteriproduksjonen foregår i Tyskland, men fremover vil fokus ligge på å produsere i USA.

Les mer

Flytter inn i gammel HP-bygning

Nå flytter Tesla inn i en gammel Hwelett-Packard-bygning i Palo Alto. Det annonserte Musk på onsdag, sammen med Californias guvernør, Gavin Newsom. Senere sa han til CNBC at å flytte ingeniør-staben til Californa praktisk talt betyr å flytte hovedkvarterene. Men legger til at California bør være forsiktig med skatter og reguleringer.

Musk sier også at Teslas fabrikk i Fremont vil øke produksjonen til over 600 000 biler iår. I Europa gikk salget av Tesla-biler opp over 1000 prosent i januar og mye vitner om gode tider for Tesla fremover.

Tesla-aksjen er opp 40 prosent den siste måneden.

Musks avsløringer vitner om et skifte i milliardærens forhold til California.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.