Se hva Teslas nye robot kan: Dette er Optimus Gen 2

tesla optimus gen 2

Utviklingen av Optimus går sabla fort. I mars viste Tesla frem en ikke spesielt imponerende menneskelignende robot. 9 måneder senere er Optimus Gen 2 her. Og nå begynner det å ligne på noe.

Teslas første robot het Bumblebee og ble vist frem september 2022. Da var det mange som lo. Den så ut som en tidlig utgave av Boston Dynamics’ Atlas og kunne såvidt vinke til publikum.

Les også: ChatGPT er blitt lat og OpenAI vet ikke hvorfor. Her er én hypotese

I mars viste de frem Optimus og nå, kun et drøyt år etter deres første robot, lanserer Tesla en raskere og mer agil robot med menneskelignende håndbevegelser som kan holde et egg.

Roboten har Tesla-designede motorer og sensorer, er 10 kilo lettere og 30 prosent raskere (selvom den fortsatt ser rimelig treg ut), har bedre balanse, kroppskontroll og mer følsomt grep.

Se Optimus Gen 2 i aksjon:

Mange husker nok den dansende mannen i robotkostyme på Teslas første lansering. Det hele virket som en spøk, selvom de fleste sikkert kan se nytten i en menneskelignende robot som kan ta over enkle kjedelig oppgaver og jobber.

Spennende satsning

For alle som har sett Boston Dynamics’ Atlas virker nok ikke Optimus Gen 2 spesielt imponerende, men det at Tesla utvikler en egen robot, og at det går i såpass hurtig tempo er spennende.

Les mer

Tesla er gode på masseprodusering og kan muligens få en kommersielt anvendbar menneskelignende robot ut på markedet fortere enn Boston Dynamics. Vi har tross alt ventet på atlas lenge!

Boston Dynamics’ Spot har blitt brukt av New York politiet og blir forsøkt brukt til mer enn underholdning. Men det har liksom ikke tatt helt av. Det er muligens større sjanse for at Tesla kan kommersialisere et slikt produkt fortere enn Boston Dynamics. Derfor er lanseringen av Optimus Gen 2 interessant.

Skulle hatt en sånn en til å hjelpe til med juleforberedelsene.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.