Norskeide Heroic går til topps i Europaligaen og stikker av med 1,5 millioner kroner

E-sportlaget Heroic gikk søndag natt helt til topps i Esl Pro League, som kan sammenlignes med Champions League i Fotball. Laget er eid av den norske Youtuberen Joachim «NoobworK» Haraldsen og en rekke norske investorer.

Etter en finale som tok over syv timer vant endelig norskeide Heroic mot det russiske storlaget Gambit, som før turneringen var rangert som nummer én i verden i spillet CS:GO.

Heroic stakk av med seieren i den prestisjefylte turneringen og hovedpremien på 175 000 amerikanske dollar.

Joachim under kontraktsignering med Heroic. (Ill: Heroic)

Dette var noe av det aller mest spennende jeg har vært med på, både som Youtuber og i e-sportverdenen. Jeg og flere hundre tusen fans fulgte med via Twitch i en utrolig spennende finale, og jeg er strålende fornøyd med at vi kan hente trofeet hjem til kontoret på Aker Brygge.

Joachim «Noobwork» Haraldsen

Syv timer og åtte seiere

I en turnering som begynte i mars har Heroic vunnet hele åtte kamper på rad inkludert finalen. Finalen var også enormt jevn før det Nordiske laget stakk av med seieren etter hele syv timer.

Skal vi tro lagkaptein, danske Casper «CadiaN» Møller, har finalen virkelig vist at Norden, og Heroic, virkelig er i ferd med å ta over e-sportscenen.

Denne finalen har vært helt enorm, og jeg utfordrer alle som fortsatt tviler på at e-sport er ekte idrett til å prøve å spille en finale i over syv timer. Jeg er veldig stolt av gutta som har klart å holde fokus gjennom så lang tid. Nå skal vi virkelig feire, før vi skal fortsette jobben med å sette Norden helt på toppen av CS:GO-kartet.

Casper «CadiaN» Møller

Møller, eller «CadiaN» som han kalles, har all rett til å feire. Han avgjorde finalen helt på egenhånd på en måte som kommer til å være en av høydepunktene i e-sport i lang tid fremover.

Les mer

Den nervepirrende finalen kan du se her:

https://www.youtube.com/watch?v=JXdqfMBzttE

Heroic

Heroic ble grunnlagt i Danmark i august 2016, når medlemmene av laget “Team X” gikk sammen for å skape en organisasjon bygget på vennskap og kjærlighet til e-sport.

Mange toppspillere har blitt trent opp og formet gjennom Heroic-familien opp igjennom, blant annet navn som gla1ve, valde, niko og mange flere. Heroic har alltid vært, og vil alltid være, en organisasjon som bygger og utvikler rundt selve spillerne med et mål om å være helt i toppen.

Kilde: Heroics pressemelding

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.