Assassin’s Creed Valhalla: Endelig kommer spillet til Norge

Endelig er dagen her. Xbox Series S/X er lansert og alle spillene som har stått oppført som forhåndsbestilt, er endelig tilgjengelige.

Deriblant det vi har ventet aller mest på: Valhalla.

Assassin’s Creed blir vinterens norgesferie.

Og la oss bare si det først som sist. Valhalla er utrolig gøy.

Storyen er fengende far første sekund.

Ligner på seg selv

Assassin’s Creed Valhalla ligner på Assassin’s Creed slik vi kjenner det. Men det å løpe rundt i Rogaland og slåss og seile med vikingskip er noe for seg selv.

Vi møter Eivor, vår spillfigur, som ung gutt, på vikingfest i det 9. århundre. Eivor har fått oppgaven om å overrekke en ring til naboklanens konge for å forene sin egen med deres klan.

Hest.

Ikke alt går som det skal og før vi vet ordet av det er hele klanen og Eivors familie drept av grusomme motstandere.

Raskt frem 17 år og spillet er endelig i gang.

En gang i blant må man bare nyte utsikten.

Grafikken er fantastisk

Landskapet er snødekket og gjenkjennelig for oss nordmenn. Det å traske gjennom snøen er rett og slett stimulerende. Det er nesten så du kjenner hvor kaldt og guffent det er, samtidig som du er trygg på at vikingklærne vil holde deg varm.

Les mer

Norsk skog.

Når du trasker gjennom snøen etterlater du deg naturligvis spor. Det er nesten så man får lyst til å legge seg ned å lage engler. Naturen er i det vakker og utsikten over fjellene imponerende.

Vi begynner historien i Rogaland, men en rask stopp innom kartet avslører at vi om ikke lenge vil ta turen til Hordaland også. Nå som myndighetene tvinger oss til å holde oss mest mulig hjemme, er det fint å likevel få seg en tur på vestlandet.

Det blir naturligvis spor i snøen når man trasker rundt.

Vi spiller på Xbox Series X med en 65″ OLED-TV fra LG med HDR og 4K. Mye bedre enn det blir det ikke.

Vi har ikke spilt lenge, men i løpet av den første timen har vi rukket å seile vikingeskip, lede en tokt inn i en fremmed leir og se Odins skikkelse luske i Eivors psykedeliske trip. Vi oppdaterer saken etterhvert som vi kommer videre.

Men hvorfor blir skjermopptakene så mørke?

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.