JOJO er VGs nye app for tale-til-tekst

JOJO er VGs egen app for tale-til-tekst.

Ved å bruke OpenAIs stemmegjenkjennings-tjeneste Whisper, har VG laget en app som transkriberer muntlige intervjuer til tekst automatisk.

JOJO er VGs nye app og skal gjøre livet lettere for journalister. Siden desember har appen vært tilgjengelig for Schibsteds egne ansatte og spart selskapet for over 3000 timer jobb. Nå lanseres appen også for alle som har en Mac.

Kun til mac

Appen er dessverre ikke lansert til hverken Windows, iOS eller Android. I et innlegg på LinkedIn skriver Janni Fredriksen Kalafatis, UX-lead i VG, at telefoner ikke er kraftige for rask transkripsjon. Alt skjer lokalt på din egen maskin og fungerer uten Internett-tilgang. Det betyr at transkriberingen tar litt tid. Derfor har utviklerne også inkludert en mindre versjon av Whisper som et raskere alternativ, som kun fungerer med engelsk tale.

Kalafatis skriver at JOJO er for deg som er lei av å bruke timer på å transkribere intervjuer, videoer og lyd. Appen oversetter tale fra mer enn 100 språk og gjør det enkelt å korrigere feil der det er nødvendig.

JOJO bruker den mest omfattende versjonen av Whisper som skal gi mest mulig korrekt oversettelse. Appen lar deg eksportere tekst med tidskode og kan lagre filer i srt-format.

Les mer

VG har også gjort kilden åpen på GitHub slik at flere kan sette opp sin egen web-app. Du kan laste ned JOJO til mac på Mac App Store.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.