Tilstede på Oslos nye ombruksfabrikk

OK: data ombruksfabrikk

I løpet av 2023 vil et nytt marked oppstå i en av Nydalens gamle industrihaller. Nydalen Fabrikker vil bli en ‘ombruksfabrikk’ hvor gjenbruk og sirkulær økonomi står i fokus. Håpet er at dette også vil inkludere gjenbruk av IT-utsyr.

Tilstede på ‘forsmaken’

Helgen 17. og 18 mars inviterte Nydalen Fabrikker på en forsmak, og markedsdag, slik at publikum skal få se hva ombruksfabrikken kan tilby.

Blant de som var til stede var OK: data, som arbeider med gjenbruk av gammelt IT-utstyr.

OK: data er et av de mange tiltakene organisert gjennom Oslo Kollega. OsloKollega er Oslos største arbeids- og inkluderingsbedrift. Deres mål er å bidra til økt arbeidsinkludering for deltakere som av ulike grunner står helt eller delvis utenfor arbeidslivet.

De leverer ulike arbeidsmarkedstilbud for arbeidssøkere med bistandsbehov med mål om fast jobb i ordinære virksomheter. De er en arbeids- og inkluderingsbedrift med rundt 80 ordinært ansatte, og har over 250 kandidater i ulike programmer.

Les også: Amazon skal sparke ytterligere 9000 ansatte

Grundig arbeid med IT-utstyr

Sammen med flere ulike bedrifter, inkludert OK: sykkel og OK: ressurs var OK: data til stede på markedsdagen til Nydalen Fabrikker 18.mars. Der møtte Teknokratiets journalist en entusiastisk og ivrig gjeng.

Merete Jangås, avdelingsleder ved Oslo Kollega, forteller om et tiltak med 55 ansatte som gjør en grundig jobb.

Les mer

Når vi får levert datamaskiner går de gjennom fire avdelinger før de selges. Først blir de hentet, registrert og demontert helt ned til kablene. Deretter blir alt innhold på maskinene slettet før de blir satt opp med operativsystemer. Til slutt blir de solgt via vår nettbutikk.

Merete Jangås

OK: data håper på flere arrangementer ved Nydalen Fabrikker.

Gjennom dem selges ikke bare datautstyr. Arbeide gir mening til de ansatte, arbeidstrening og bidrar til ombruk som er godt for miljøet.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.